Atla
Tüm Basın Bültenleri

Motobike Istanbul 2022 başladı!

22 Nis 2022

Sadece Türkiye’nin değil, bölgenin lider uluslararası motosiklet, bisiklet ve aksesuarları fuarı Motobike Istanbul, pandemi kaynaklı sebepler nedeniyle verilen 2 yıllık aranın ardından 21 Nisan Perşembe günü kapılarını ziyarete açtı.

Yurtiçi ve yurtdışından motosiklet ve bisiklet tutkunlarının buluştuğu fuarın açılış törenindeki konuşmalarıyla T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Dünya Superbike Şampiyonu ve 27. Dönem Sakarya Milletvekili Kenan Sofuoğlu, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ve Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy, konuşmalarıyla sektörün bu önemli buluşmasında yeniden bir arada olmanın mutluluğu ve heyecanına vurgu yaptı. Türkiye Motosiklet Platformu üyelerinin girişimleri ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın özverili çalışmalarıyla hayata geçen “Motorcu Dostu Bariyer” uygulamalarının önemine açılış töreninde de dikkat çekildi.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, açılış törenindeki konuşmasında motosiklet sürücülerine bir müjde vererek, İstanbul’da Avrupa-Anadolu yakası geçişi için kullanılan Avrasya Tüneli’nin, 1 Mayıs 2022’den itibaren motosiklet trafiğine açılacağını duyurdu. Törende ayrıca Motobike Istanbul 2022 fuarı sponsorları arasında yer alan Motul Türkiye Satış Direktörü Kerem Oyılmaz, Garanti BBVA Tüketici Finansmanı Direktörü Koray Öztopçu ve Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar’a da katkılarından ötürü birer plaket verildi.

Kapılarını 13. kez motosiklet ve bisiklet severlere açan Motobike Istanbul’da bu yıl 31 ülkeden toplam 290 katılımcı marka, en yeni ürün ve modellerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor. Fuarda sergilenen en pahalı ve en hızlı motosiklet, yaklaşık 1.1 Milyon Türk Lirası’na tekabül eden satış fiyatıyla, 358 km/saat hıza ulaşabilen MV Agusta’nın Brutale 1000 Nürburgring modeli oldu.

Sergilenen ürünlere ek olarak “Garanti BBVA Motobike Academy” kapsamında söyleşiler, sunumlar ve gösteri alanında etkileyici motosiklet şovlarını da kapsayan fuar, ilk gününde 20.088 ziyaretçi sayısına ulaştı. Kalan 3 gün boyunca 100.000’in üzerinde kişinin ziyaret etmesi beklenen Motobike Istanbul 2022, 24 Nisan Pazar akşamı saat 18:00’e kadar ziyarete açık olacak.

Bu basın bültenini cihazınıza indirebilirsiniz: